Lovačko udruženje "Vladan Milošević" - Knić
Osnovano 1904.godine

VESTI



ЗАПАЖЕНО ПРЕДАВАЊЕ У КНИЋУ

      Ловачко удружење „Владан Милошевић“ и Основна школа „Вук Караџић“ у Книћу, организовали су половином септембра стручно предавање за ученике шестог разреда.

       Велику пажњу 28 ученика посветило је овом предавању, које је за теме имало - заштиту животне средине и биологију дивљачи. Поред предавача др Марка Јешића из Ловачког савеза Централне Србије, са ученицима још су били и активно учествовали - наставница биологије Гордана Максимовић, наставник технике и технологије Драган Тодоровић, као и председник Ловачког удружења из Кнића Бојан Никетић.

    Ово предавање је школски пример како га треба прилагодити узрасту ученика, учинити занимљивим и тиме допринети уздизању свести знања ученика за очување животне средине као и упознавање са неким врстама дивљих животиња и њиховом опстанку у њиховим стаништима.

    По одржаном предавању и разговору са ученицима сви су добили беџеве који асоцирају на ловце, ловачки подмладак и очување природе.

     Ово је очити пример како се на најбољи и најпопуларнији начин може разговарати са децом и упутити их у поједине области биодиверзитета.





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU