Lovačko udruženje "Vladan Milošević" - Knić
Osnovano 1904.godine

VESTI



Pobednici u pripremanju gulaša

Na takmičenju u pripremanju lovačkog gulaša, koji je i ove godine organizovao Lovački savez Centralne Srbije u okviru 7. međunarodnog sajma lova, ribolova, lovnog turizma i nautike Kraguj M 2015, 30. maja 2015. godine, takmičilo se ukupno 10 ekipa.

    Vredni lovački gurmani došli su iz LU „Beljanica“ iz Resavice, LU „Kalenić“ iz Belušića, LU „Kraljevo“ iz Kraljeva, LU „Vladan Milošević“ iz Knića (3 ekipe), LU „Šumadija“ iz Kragujevca, LU „Gradište“ iz Rače, LU „Lapovo“ iz Lapova i Lovačkog saveza Centralne Srbije iz Kragujevca.

    Nakon tročasovnog kuvanja, tročlana komisija u sastavu Milenko Milenković - lovac iz Kragujevca, Miloš Pešić-lovni radnik iz Ćuprije i Kire Mirčeski-ribolovac iz Kragujevca, odlučivali su o najukusnijem gulašu. Rezultati su sledeći: 1. mesto je osvojila ekipa „LU Vladan Milošević 2“ iz Knića, jednoglasnom odlukom prikupivši čak 111 od maksimalnih 120 bodova; 2. mesto je osvojila ekipa „LU Šumadija“ iz Kragujevca sa osvojenih 109 poena, dok je 3. mesto pripalo ekipi „LU Kraljevo“ iz Kraljeva sa osvojenih 106 poena. Za kraj, počasno, 4. mesto, osvojila je ekipa „LU Lapovo“ iz Lapova sa prikupljenih 96 bodova.

    Pobednicima su uručene diplome i pehari, a u svečanoj ceremoniji, prošlogodišnji pobednici „LU Kalenić“ iz Belušića, prosledili su ovogodišnjim pobednicima i prelazni pehar koji je u prethodnim godinama osvajan od strane ekipa „Meteor Stil“, „Domaćini za seoski turizam“ i „LU Kalenić“.

    Takmičenje je, po rečima predsednika komisije Milenka Milenkovića, proteklo u najboljem redu, a nadmetanje je bilo fer, jer je akcenat stavljen i ove godine na druženje i razmenu iskustava, a ne isključivo na pobedu. Mnogi takmičari zajedno su pripremali svoje gulaše, a druženje uz jelo i piće, pa i muziku, čak i po tako toplom danu nastavljeno je do kasnih popodnevnih časova.

    Još jednom se pokazalo da lov nije samo lovljenje i odstrel, već mnogo više način života. Svaka čast!

 

Marko Pavlović

 





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU