Lovačko udruženje "Vladan Milošević" - Knić
Osnovano 1904.godine

VESTI



POD BUDNIM OKOM KAMERA

          Prateći savremene načine gazdovanja lovištima, lovci LU "Vladan Milošević", u Kniću, opremili su sva stalno uređena hranilišta kamerama za dnevno i noćno praćenje i osmatranje. Na ovaj nesvakidašnji način uz krajnje napore i velika materijalna sredstva stručna služba je, u pravom smislu reči, 24 sata prisutna na lokalitetima gde se divljač najčešće zadržava. Kamere postavljene na svega 30-tak metara od hranilišta, solišta i kaljužišta, daju pravu sliku o brojnosti, polnoj ali i trofejnoj strukturi.


Video nadzor u Lovištu           Svaki pokret biva ovim visokotehnološkim uređajima uslikan i istog sekunda poslat kao MMS signal, u centralnu bazu i računar upravnika lovišta. Oštrim očima lovočuvara nije teško, da na pridošlim fotografijama razaznaju gotovo sve jedinke upoznavajući njihove navike o vremenu ishrane, načinu kretanja, ali i najbitnije o njihovom telesnom izgledu, zdravstvenom stanju a sve u cilju očuvanja što zdravije populacije, pre svega, crne divljači - divljih svinja, ali i srneće koja neretko na solištima pozira ispred kamera.
 

          Po rečima upravnika lovišta, Dragana Milutinovića Adže, ove godine se očekuje jako dobar lov pogonom, kako u delu lovišta naslonjenom na sela Čestin, Lipnicu i Ljubić, tako i u Boraču, Pretokama, Konjuši i Bečevici, i naravno, što do sada nije bio slučaj, zabeležen je Video nadzor u lovištu "Gruža"nagli porast brojnosti divljih svinja i na planini Kotlenik, u delu sela Pajsijević i Guncati. Lov će se kao i prethodnih godina organizovati isključivo uz nadzor i praćenje lovočuvara sa maksimalnim akcentom na bezbednost.Video nadzor u Lovištu


          Za ljubitelje lova, čekanjem, komfor i udobnost koju Gružani nude ne može se naći gotovo nigde i još ako se na to doda i 100% šansa za odstrel, dovoljan je razlog da baš u toplim čekama knićanskih lovaca provedete po koju zimsku noć.


A, o prednostima video nadzora može se videti i na ovim slikama snimljenim postavljenim kamerama.

 

Izvor: www.lovackisavez.rs





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU