Lovačko udruženje "Vladan Milošević" - Knić
Osnovano 1904.godine

VESTIZAVRŠENA JEDNA OD NAJUSPEŠNIJIH TURISTIČKIH SEZONA

Lov fazanske divljaci          Lovna sezona 2013/2014. ostaće u lepom sećanju organima upravljanja i stručnoj službi LU „Vladan Milošević“ iz Knića, kao jedna od turistički najuspešnijih u istoriji postojanja. Veliko interesovanje lovno-turističke klijentele iz cele Evrope za lovom sitne divljači, rezultovalo je brojnim gostovanjima lovaca iz Francuske, Italije, Austrije, Grčke, sa Kipra itd.. Na prelepim komercijalnim terenima-poligonima, odstreljen je veliki broj pre svega fazanske divljači, ali i prepelica i zečeva i ostvareni su prihodi koji su za primer i za ponos lovačkog udruženja, ali i Lovačkog saveza Centralne Srbije.

          Ipak, lovna sezona je prekinuta „kada je bilo najlepše“, da bi se ogroman broj divljači koji je preostao nakon lovova „odmorio“ za period reprodukcije i omogućio dobar prirast i još mnogo ovako uspešnih lovno-turističkih sezona.
Da je ovo još jedan u nizu pravih, stručnih reagovanja uprave LU „Vladan Milošević“ govori i podatak iz poslednjeg lova na komercijalnom terenu neposredno pored Gružanskog jezera, kada je grupa od 4 lovca sa 5 lovačkih pasa za nepuna 2 sata lova pronašla i pokrenula preko 150 jedinki fazanske divljači i nekoliko zečeva, koji su u izuzetnoj kondiciji!

Knićani, još jednom SVAKA ČAST!

Izvor: www.lovackisavez.rs

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU